Een sterk merk herken je van afstand door een onderscheidend logo en dito huisstijl. Bij naamontwikkeling en corporate design is het belangrijk om de juiste associaties te creëren bij je merk. De associaties die mensen hebben bij je merk, moeten onlosmakelijk verbonden zijn met jouw kernwaarden en producten. TRN noemt dit strategisch design. Wij weten met een passende naam en herkenbaar corporate design de juiste uitstraling te creëren voor je merk.

 

Bij het begin beginnen

Wat zijn mijn merkwaarden en welke associaties passen bij mijn merk? Met ons eigen model TRN BrandCreator leggen we de merkwaarden en merkidentieit van jouw merk bloot. Dit is de basis voor de ontwikkeling van elke merknaam, logo of huisstijl. Na het invullen van de TRN BrandCreator weten we hoe het merk zich zou moeten gedragen en welke identiteit hier bij past. Met deze informatie als basis, zijn de creatieven en designers van TRN in staat om namen, logo's en huisstijlen te ontwikkelen op een goed doordachte manier.

 

TRN brandbook

Als het logo met huisstijl eenmaal staat, dan is het belangrijk dat dit consequent wordt doorgevoerd in alle communicatie-uitingen. Daarom leggen we het gebruik van logo, kleuren, typografie en fotografie vast in een TRN brandbook. In deze huisstijlhandleiding staat exact omschreven hoe alle huisstijlelementen gebruikt worden. Afhankelijk van de grootte van jouw organisatie kan dit summier of heel uitgebreid tot aan PowerPoint template of e-mail footers.

 

 

 

 

 

What's in a name...

Bij het ontwikkelen van een merknaam werken we met een beproefde brainstorm methode. We hanteren 3 belangrijke pijlers waar de merknaam aan moet voldoen:

 

1. Onderscheidend vermogen 
Een sterk merk is onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Productnamen of beschrijvende namen (zoals vliegtickets.nl) zijn vaak juridisch lastig te beschermen omdat ze niet onderscheidend zijn. Fantasynamen (zoals Vivensis) daarentegen zijn makkelijker te beschermen. Het nadeel is echter dat je flinke campagne nodig hebt om de naam te introduceren en te laden. Positionerende namen zoals Flyclever werken over het algemeen het beste.
 

2. Associaties creëren
Het is mooi als een merknaam vanuit zichzelf bepaalde associaties oproept. Bijvoorbeeld Skil Torro
 

3. Toegankelijk
De doelgroep moet de merknaam kunnen herkennen en uitspreken. Daarnaast moet de merknaam te onthouden zijn. Lange en complexe merknamen zijn weliswaar onderscheidend, maar veel lastiger te onthouden.