Marketing automation is het automatiseren van de inzet van marketingmiddelen, zodat de juiste content wordt aangeboden aan elke specifieke lead, passend bij de fase van het aankoopproces. Het succes van inbound marketing staat of valt met het aanbieden van de juiste content op het juiste moment. Marketing automation is daarom onmisbaar voor inbound marketing.

 

Zo werkt het

TRN bedenkt opvallende en vernieuwende manieren waarmee we potentiële klanten verleiden om hun gegevens achter te laten. Vanaf dat moment is een potentiële klant een lead. Met slimme marketing automation software bouwen we profielen op aan de hand van het gedrag van je leads. Dit wordt ook wel lead nurturing genoemd. Door het toekennen van punten aan de acties van een lead, bepalen we in welke fase van het aankoopproces (buyer journey) elke lead is. Bijvoorbeeld: bezoeken van website 1 punt, downloaden whitepaper 10 punten, aanmelden nieuwsbrief 5 punten etc. Hoe meer punten een bepaalde lead heeft, des te verder is hij of zij in het aankoopproces. 

 

Content op basis van gedrag

De aangeboden content wordt met marketing automation software automatisch op de fase in het aankoopproces afgestemd aan de hand van de acties die je leads uitvoeren. Zo leiden we leads stap voor stap door het aankoopproces en zijn we in staat om optimaal de aankoopbeslissing te beïnvloeden. Content kan bestaan uit nieuwsbrieven, whitepapers, webinars etc., en natuurlijk een passende aanbieding zodra de lead daar klaar voor is. Ook na het sluiten van de deal kunnen we hem of haar middels marketing automation van relevante content voorzien, eventueel door een koppeling van marketing automation met je CRM-systeem. Dat biedt dan weer mogelijkheden voor up-selling, cross-selling en uiteraard voor een goede klantrelatie.

 

Lees meer over Marketing Automation in ons blog.

 

 

Wil je meer weten?
Mail naar jeroen@trn.eu of bel 076 50 152 62 voor een vrijblijvende afspraak.