fbpx

Voor BOER&BOUW

Vanuit strategie naar
een sterk merkconcept
én contentplan.

Een initiatief van VORM.

👇

Wat is BOER&BOUW?

BOER&BOUW is een initiatief van projectontwikkelaar VORM uit Rotterdam. Dit project is een initiatief om duurzame bouw te stimuleren middels een sterke keten. Het wordt wereldwijd namelijk steeds milieuonvriendelijker om met conventionele bouwmethoden te bouwen. Met duurzame materialen kunnen we de bouw vernieuwen en meer duurzame huisvesting creëren zonder onze ecosystemen verder uit te putten. BOER&BOUW faciliteert de gehele keten, van akker tot gebouw en alles daar tussenin.

De opdracht.

Aan TRN de taak om het nieuwe merk op te zetten, in de breedste zin. Hiervoor hebben we een strategie ontwikkeld die de diepte in gaat, waarbij stakeholder analyses het fundament vormen. Ook hebben we de brand identity bedacht en vormgegeven (naam, logo & huisstijl) en een ijzersterke content strategie opgezet voor de lange termijn. Het begon met een aantal strategiesessies, waarbij alle partijen uit de keten om tafel zaten. Het resultaat is een sterk merk met glasheldere strategie. 

Ontwikkelen stakeholder analyses.

Tijdens de strategiesessies hebben we geluisterd naar de behoeftes, pijnpunten, en zorgen van de stakeholders. Dit varieerde van boer tot projectontwikkelaar en van duurzame expert tot bouwexpert. Vervolgens hebben we, met de inzichten vanuit de stakeholders, duidelijke stakeholder analyses ontwikkeld. Hier waren, naast de strategiesessie met iedereen om tafel, ook de nodige interviews en telefoontjes voor nodig. De stakeholder analyses vormen het fundament van de strategie en de verdere merk-uitrol.

Het positioneren van BOER&BOUW

Om de positionering en tone of voice van het concept te kunnen bepalen hebben we een marktonderzoek gehouden. Dit hebben we gepresenteerd in de vorm van een concurrentieanalyse. Aan de hand van deze inzichten hebben we een advies uitgebracht over de positionering van het concept. Uiteraard worden de boodschappen later in het proces aangepast op de verschillende stakeholders.

Verzeker je toekomst met een eerlijk gewas.

SAMEN EEN DUURZAME KETEN

Ontwikkelen naam

Voor dit duurzame concept moest uiteraard een alomvattende naam bedacht worden. Door middel van brainstorms en paneltesten zijn we tot BOER&BOUW gekomen. Door verschillende namen te laden en uitvoerig te testen kunnen we er zeker van zijn dat de naam de lading van het merk dekt en dat het aan zal slaan bij de doelgroep. 

Ontwikkelen brand identity

Nu we een sterke, onderbouwde naam hadden voor de circulaire keten van VORM moest hier uiteraard ook een logo en huisstijl voor ontwikkeld worden. Hier is het designteam van TRN helemaal op losgegaan. De nuance tussen duurzaam, ecologisch, boer én bouw was een uitdaging. 

Ontwerp logo en huisstijl

De tone-of-voice van BOER&BOUW is simpel en helder. Dit wilde we ook duidelijk naar voren laten komen in het design van de huisstijl. Daarom is er gekozen voor een eenvoudige recht-toe-recht-aan stijl, waarbij de felle kleur groen goed opvalt. Voor het logo is gekozen voor een eenvoudige weergave van een blad (natuur) gecombineerd met een silhouet van een huis (bouw). (Delen van) de vorm komen daarbij terug als beeldelement in de gehele huisstijl. Dit alles gecombineerd met mooie fotografie, vrijstaande heldere beelden en strakke ijzersterkte infographics.

Content mapping

Met de kennis die we hebben opgedaan uit de stakeholder analyses hebben we een content strategie opgezet. Deze gaat in op de vragen: hoe, wat, waar en wanneer communiceer je naar je klanten? Oftewel: Welke boodschap is er op welk kanaal nodig om de juiste stakeholder te bereiken? Wanneer zet je dit in, en in welke vorm communiceer je dit? Bij iedere vorm van content houden we de stakeholders met diens behoeften en pijnpunten in het achterhoofd, zodat de boodschap altijd aansluit.

Conclusie

Het resultaat is een ijzersterk merk waarmee VORM de markt op kan. Met onze strategie voor BOER&BOUW bieden we VORM de mogelijkheid om stakeholders op de juiste manier te benaderen en bij de keten te betrekken. Wij hopen dat zo veel mogelijk boeren, ontwikkelaars en bouwbedrijven zich bij dit initiatief aansluiten om samen als keten te bouwen aan een groenere wereld.

Neem contact op

Heb je ook interesse in een strategie op maat? Dan ben je bij TRN aan het juiste adres. We vinden het ontwikkelen van een strategie namelijk niet alleen ontzettend leuk, we zijn er ook nog eens super goed in. Al zeggen we het zelf. Neem je contact met ons op? Ons team staat voor je klaar.