fbpx
🤔

Panels

Laat je boodschap of website testen door een panel.

Je kunt maar één keer een eerste indruk maken. Binnen vijf seconden velt een potentiële klant of bezoeker van je website een oordeel over je advertentie, website of design. En daarmee dus ook over het product of de dienst die je aanbiedt.

Als bedrijf wil je natuurlijk dat dat in één oogopslag duidelijk is voordat je doelgroep wegklikt.

Want in een wereld waarin mensen worden overladen met reclame, is het niet alleen van belang om jouw hoofd boven dat maaiveld uit te steken, maar ook om jouw potentiële klanten meteen een goed beeld te geven van jouw bedrijf. Echter, hoe creatief je boodschap of design in jouw ogen ook is, je kunt de plank volledig misslaan.

Het nut van panels

Voorkom dat je die plank misslaat door gebruik te maken van een panel. Een groep onafhankelijke derden test en beoordeelt jouw boodschap of design. Dan weet je pas écht of jouw boodschap overkomt zoals je hem bedoelt. Een advertentie, afbeelding of design die voor jou namelijk glashelder is, kan bij je doelgroep andere associaties oproepen. Stop dus met gokken en laat je boodschap of design testen.
🧐

Wist je dat:

Een bezoeker je website in 3.42 seconden beoordeelt? Dat doen ze alleen op basis van de visuals en kernwoorden.

Hoe panels 
werken?

Onafhankelijke testpersonen geven door middel van korte vragen -die jij zelf opstelt- aan wat zij van jouw boodschap of design vinden en hoe zij die interpreteren. Dat gebeurt bijvoorbeeld doordat zij jouw ontwerp of website een paar seconden in beeld te zien krijgen en daar vervolgens vragen over moeten beantwoorden.

  • Waar denk je dat de website over ging?
  • Welk product of welke dienst werd aangeboden?
  • Wat was het belangrijkste element op de website?

Ook kun je door middel van kernwoorden testen welke gevoelens je boodschap bij je doelgroep oproept.

Daarnaast kun je -wanneer je bijvoorbeeld nog twijfelt tussen meerdere designs voor een logo- die ontwerpen voorleggen aan je doelgroep om te testen welk ontwerp hen het meest aanspreekt. Dit alles om te achterhalen of het doel van jouw website of product duidelijk is en of jouw boodschap overkomt. En op basis hiervan kun je jouw website (laten) optimaliseren.

Het is natuurlijk wel belangrijk om een representatief testpanel te hebben. Daarom kun je aangeven waar de groep participanten aan moet voldoen zodat ze zoveel mogelijk overeenkomen met jouw doelgroep. Zo kun je selecteren op leeftijd, geslacht, taal, locatie, inkomen, opleidingsniveau en nog veel meer.

🙅‍♀️

Meten is weten.

Een panel is niet alleen een kwestie van directe vragen stellen. Ook kun je meten waar jouw websitebezoekers het eerst op klikken en of zij de informatie waar ze naar op zoek zijn snel kunnen vinden. Waarom worden zij juist naar die ene button getrokken? En vinden zij daar wat ze zoeken of haken ze snel weer af? En heeft die button meer effect als hij groen is of oranje? Want als de eerste klik meteen de juiste is, is de kans groter dat je potentiele klant zijn doel ook bij jou afrondt.
🧐

Wist je dat:

Je met panels ook je websiteverkeer kunt meten? Onderzoek heeft uitgewezen dat de eerste klik op je website het belangrijkste is. Als die meting goed is, is de kans dat 87% dat de websitebezoeker zijn afgerondt.

Uurtje sparren voor jouw bedrijf?

Is dat allemaal niet ontzettend ingewikkeld, vraag je jezelf misschien af. Dat valt reuze mee. Oké je moet even wat tijd steken in de opbouw van jouw panel, hoe jouw groep panelleden eruit moet zien (leeftijd, geslacht, beroepsgroep, huishouden) en bedenken wat je nu precies wilt weten van je panelleden, maar dat levert je vervolgens een hoop waardevolle informatie en inzichten op. Vind je het lastig om te bepalen hoe je het best kunt meten en welke vragen je daarbij moet stellen? Bij TRN maken we al gebruik van panels om onze designs en boodschappen te testen en kunnen jou daarbij helpen.

Ben je benieuwd hoe? Bel 076- 50 152 62 en vraag naar Jeroen Janse. Je kunt hem ook bereiken via [email protected].

Merken waarmee we samenwerken.