fbpx

🤦‍♂️

Doe het de TRN way

Voorkom deze 3 marketinfouten.

Ben je marketeer of ondernemer en denk je na over een nieuwe campagne voor jouw product of dienst? Super! Je hoopt natuurlijk een topresultaat te behalen met je campagne. Maar hoe doe je dat? Lees in ieder geval onderstaand blog even door en voorkom drie veelgemaakte fouten:

📣

Communiceren vanuit USP’s i.p.v. vanuit de klantbehoefte.

Veel merken en bedrijven communiceren nog altijd heel intern gedreven. Ze delen hun klant mee wat de usp’s van hun product of dienst zijn, maar zit een potentiële klant hierop te wachten? Wij denken (en weten) van niet. Een klant is op zoek naar een oplossing voor zijn/haar probleem of naar een bevredigde behoefte. Als je weet waarom jouw product of dienst gebruikt wordt (of niet gebruikt wordt) heb je een enorm voordeel t.o.v. concurrenten.

Job to be done.

Even een stapje terug; wat is artificial intelligence precies? AI, of artificial intelligence is een technologie die gebruik maakt van algoritmes en machine learning: een proces waarbij het systeem zichzelf verbetert door de data waarmee het gevoed wordt. AI wordt zo steeds beter. En jij dus ook, mits je het slim inzet. Door niet alleen mét AI te werken, maar AI ook voor je te laten werken, kun je namelijk een hoop tijd en geld besparen. Handig!

Na de job to be done, kun je de buyer journey van je klant daarop afstemmen. Zo weet je zeker dat wat je als merk of bedrijf communiceert aansluit op de behoefte van je doelgroep.

😩

Boodschappen die niet getest worden.

We komen het nog vaak tegen: merken of bedrijven die een campagne inzetten met een niet-geteste boodschap. Vervolgens blijkt de campagne niet te werken, want wat bleek? De boodschap slaat niet aan of wordt verkeerd geïnterpreteerd. Het is zonde om een volledige campagne in te zetten met een niet-geteste boodschap. Een andere formulering of net andere insteek kan grote verschillen in resultaat opleveren. Daarom raden wij aan: test ALLES!

Je kunt boodschappen en visuals eenvoudig testen door ze voor te leggen aan een online panel. Weet de doelgroep om wat voor product het gaat? Wat wil dit merk vertellen? Wat wil het merk dat je na het zien van deze uiting doen? Welke uiting spreekt jou het meeste aan? Dit soort vragen (of alle andere vragen die je wil stellen) kun je het panel voorleggen. Binnen no-time heb je een goed beeld van of jouw boodschap of uiting aanslaat of niet.

🏴‍☠️

Teveel focus op awareness en te
weinig op de rest van de pirate funnel.

Veel bedrijven of merken focussen teveel op de awareness-fase in de klantreis. De awareness-fase is zeker belangrijk, dus sla hem niet over. Echte conversie behaal je echter in een andere fase. Wat dacht je van bestaande klanten die je retentie kunnen brengen? Vergeet die andere fases dus niet! Ons advies: hak het aankoopproces van je (potentiële) klant in stukken. Stem hier vervolgens je communicatie en marketingmiddelen op af. Je hebt verschillende modellen die de buyer journey in kaart brengen. Zoals See,Think,Do of het oldskool AIDA-model dat elke marketeer wel zal kennen. Bij TRN maken we gebruik van de Pirate Funnel. Deze funnel gaat verder. Ook na de aankoop.

Wil je meer rendement halen uit je marketingbudget? Neem dan de tijd om voordat je een campagne inzet na te denken over de job-to-be-done van jouw klanten. Werk daarna de gehele klantreis uit en bepaal op welke fase in die klantreis je je wil focussen met de campagne. Stel vervolgens een aantal verschillende boodschappen op en leg deze voor aan een online panel. Succes gegarandeerd!

Uurtje sparren voor jouw bedrijf?

Bij TRN staan we 100% achter onze kennis en standpunten en geloven we echt in onze unieke aanpak. We hebben nu eenmaal graag gelijk. En de resultaten liegen er niet om, die aanpak werkt. Wil jij ook weten wat er in het hoofd van je klant gebeurt en hoe je dit effectief in kunt zetten om meer rendement uit je marketingbudget te halen?

Merken waarmee we samenwerken.